fredag 22 april 2011

när Malmö går till skolan…

enligt statistiken baserad på resultaten på nationella prov ligger Malmö bland de tre sämsta i landet. något bostadsområde ligger över genomsnittet och de flesta ligger under genomsnittet. i en jämförelse med särskolan så har särskolan ett jämnare resultat än Malmö, vilket skulle innebära att särskolan har en högre bildningsnivå än den genomsnittlige malmöbon, med hänsyn tagen till grundskolan.

detta innebär att elever som går till gymnasiet är lågt och universitet ännu lägre. detta är statistiken. nu läser inte Malmö tidningar utan hämtar sin information från vänner och bekanta.

och det finns väl ingen grupp i svenska samhället som har så mycket åsikter om folks intelligens och folks beteende, utseende och kläder som just malmöbor, den yngre generationen. det är hemskt vad dessa kan uttrycka i andras närvaro. och så når de inte ens upp till särskolans bildningsnivå.

detta har vi sett förut i göteborgs förort. där övriga staden hjälper upp den erbarmliga bildningsnivån i norra stadsdelarna, förorten. även där tillåter man sig att ha åsikter helt utan grund, folkvett och sans om människor man inte känner, aldrig har träffat eller ens behöver träffa. man bara trumpetar ut vad som kommer upp i hjärnan. och så når man inte ens upp till särskolans bildningsnivå. och utan några som helst betänkligheter besitter man politiska poster, förtroendeposter osv. och man tycker om folk. skolorna är mögliga, kan detta vara felet. eller beror det på uppfostran hemifrån att man inte kan tillgodogöra sig informationen, utan måste ha uppmärksamhet hela tiden.

och dessa skall ut i arbetslivet. försäkringskassan, banker, badvakter och kiosker. det blir en nivå som världen sällan har skådat. och så kan man inte ta en tillsägelse, och så ljuger man. det är svenska samhället. och så är et fel på SFI. och detta får vi ta till oss, lägga stor vikt på uttal och satsmelodi, så det går att höra vad förortens folk och malmöbon har att förkunna för världen.