onsdag 13 april 2011

Oxelösund, positivt överraskad.

Södermanland är ett landskap i sverige. Ett litet landskap varken mer eller mindre. Det är inte paradiset på jorden. Man kan avstå.

Är man född här har man en annan relation och här är man lokalpatriot. Och det är bra. Så ska det vara. Man ska värna om det som är sitt.

Så kom jag till Oxelösund och ramlade in i poppelns vandrarhem och här blev det stopp. Så mycket saker. Hela huset var fullt med saker, möbler från olika stilar olika epoker och det var bara att vandra i minnenas kavalkad. Man förstod att värdinnan hade många vänner från alla samhällsklasser. En fri tänkande människa.

Det satte igång olika tankar. När man går på promenad i Oxelösund centrum är det lite samma sak. Sextiotalshuset, granne med trettiotalshuset, granne med 2005 och man blir intresserad av hus. Man blir intresserad av design. Det väcker oss.

Och så finns havet med denna underbara skärgård. Men annars är det bara en svensk småstad. Och de som bor här tycker om sin stad. Man trivs i sin stad. Och det är bra. Så ska det vara.