fredag 30 december 2011

Besöket i Uddevalla blev en flopp.

Uddevalla är en sommarstad och det finns säkert dem som trivs med detta. Vinterhalvåret blir då ett vakuum. Har man dessutom besök från Göteborg dras tempot ner ytterligare. I denna stad där allting går sin gilla lunk. I samma gamla hjulspår.

Att bo på ett fyrstjärnigt hotell i Uddevalla, är att kliva in i en dammsugarpåse, som man tömt på heltäckningsmattan. Hotellet kändes sunkigt, och det är som butikspersonal mycket lätt att hängiva sig åt dålig service. Kanske man var tillfällig. Kanske man inte var i form. Det var mellandagsrea, och kanske man behövde något nytt.

Bussarna var i äldsta laget och vägarna kanske borde ses över. Tjälskador och hål i asfalten är ingen bra reklam för uddevalla som stad.

52.000 invånare och en vacker vit kyrka med klockstapel som blickfång, samt närheten till havet gör staden till en stad, men det räcker inte.

Jag hävdar att alla städer har en själ, och vårdar man inte stadens själ, så blir intrycket lamt. Kanske det finns en fritidsgård, vad vet jag.

Stadens invånare har en attityd av main stream. Man vill gärna flyta in i den grå massan. Vara vanlig, och staden saknar karaktär, attityd. En svensk småstad, där ingen känner någon. Man flyter med och har inga åsikter. Man kontrollerar varandra, utan att egentligen se. Man gör det för att man tror att det förväntas av en. Man har en slags bils av det sociala nätverket, men allt är förfelat. Det känns som staden smyger. Jag kan inte beskriva det bättre. Staden smyger fram i natten, utan att se. Man har ingen riktning i sin utveckling, man bara gör som man tror att det förväntas av en. Man försöker flyta in i en omgivning som försöker flyta in i en omgivning.

Tämligen ointressant, men solen sken idag och igår var det kraftig vind. Bron stängdes.

Och det skitiga hotellet med fyra stjärnor får nog ha lite längre stängt än bara över nyårshelgen. Miljöförvaltningen kommer inte att låta detta hotell bedriva verksamhet.

Jag köpte en telefon också på elgiganten och det visade sig att personalen skulle skoja och helt plötsligt skulle kortläsaren bytas. Det här är diskriminering. Telias kundservice hade också en del lustifikationer för sig.

Det är nolltolerans emot diskriminering. Vi köper inte dåliga tjänster och varor i sverige.

Det troliga är nu att turistströmmen söker sig till andra orter och hamnen får mindre att göra. Har uddevalla råd med dessa dyrköpta skämt? Jag tror inte det.

Göteborg har redan fått bita i det sura äpplet och surt sa räven om rönnbären. Göteborg har fel internationella relationer. Så enkelt är det. men man leker med vatten. Alltid något.