söndag 18 december 2011

maktförskjutning i europa…

Denna resa i spanien ger en aning om framtiden. I den ekonomiska världen använder man kapital och arbete för att analysera ekonomin. Det är den modell man använder.

Spanien säljer dåliga tjänster. Arbetskraftens sammansättning gör att den ekonomiska ramen inte kan användas. Spanien är kanske ett kapitalstarkt land, men arbetsvariabeln gör att landet inte är intressant, ur någon aspekt. Till detta hör en infrastruktur som har en orättvis fördelning och allt detta vilar i ett system som liknar ett totalitärt styre.

Man förföljer turister på gatan, man har åsikter om deras självständighet, man har åsikter om deras matvanor, utseende och alkoholvanor. I de hyrda hotellrummen ger man sig rätten att kontrollera, stjäla eller förstöra gästens tillhörigheter, och man är okunnig om lagar, kulturella mönster och har bristande folkvett. Man ger ett ointelligent intryck.

Östeuropa har inget kapital och arbetskraftens sammansättning är ointressant. De säljer dåliga tjänster och har en attityd som hör hemma i ett totalitärt styre.

Den politiska makten kan inte existera i dessa länder., utan måste förskjutas till regioner där kapital och arbete samverkar i en riktning som främjar samhällets utveckling.

Under min vistelse i spanien fanns andra turister, inklusive östeuropeisk turism. Deras attityd ger ett störande inslag i stadsbilden. De är inte västeuropéer. Dessa turister ger sig rätten att i en improviserad tillvaro delge omvärlden allehanda information. Denna information har låg sanningshalt och är olaglig. Om man inte kan följa de demokratiska spelreglerna kanske man inte skall ha dessa störande grupper i väst. I spanien har man en stor dela illegala invandrare främst från afrika. Som turist kan man inte ha åsikter om landets utlandspolitik, det ses som en kränkning som kommer ur okunskap. Det man kan ha åsikter om är konsekvensen av den illegala invandringen. Stölder, långtidsboende på hotell och kontroll av betalande gästers tillhörigheter.

Spanien liksom frankrike står inför ett val. Kan man inte garantera turister säkerhet genom sin tolerans för arbetskraftens manér blir kapitalet mindre då efterfrågan av tjänsterna inom landet försvinner.

Det servicesystem som spanien har med stjärnor fungerar inte. Det beror på arbetskraftens goda vilja om man skall ha ett städat rum eller inte. Och detta är inte acceptabelt.

Arbetskraftsvariabeln är helt oanvändbar som ekonomisk faktor. Den kan liknas vid en knarkorigie, och ingen betalar för en dålig tjänst.

I sverige har vi en skarp skiljelinje emellan den traditionella utbildade arbetarklassen som solidariserar med arbetarrörelsens värderingar, och vi har en ny grupp som anser att arbetet skall sättas i ett perspektiv av kultur. Och denna kultur är av utomeuropeiskt ursprung. Detta resonemang är ologiskt och den traditionella arbetarklassen tar avstånd från detta. Gruppen med kulturell aspekt på arbetet har egen information och deltar inte i samhällsdebatten. Den information de har tillgång till är deras egen. Denna grupps konstruktion är kontrollerande. Man arbetar inte egentligen utan kontrollerar arbetet. Man har en åsikt om att man inte utför ett arbete utan har en kontrollfunktion om arbetets karaktär, som man delger sin grupp. Och konsekvensen blir en dålig tjänst, som ingen vill ha.

Östeuropa säljer dåliga tjänster, inom hotellbranschen och har dessutom en katastrofal miljöpolitik, de som söker sig till denna del av europa, har ingen utbildning eller skall köpa sex och billig sprit.

Frankrike säljer dåliga tjänster. Vägar och hus är i en grad av förslumning som är oacceptabel. Katedralerna är orenoverade och strändernas kvalitet kanske borde fräschas upp.

Spanien säljer dåliga tjänster. Och detta i en struktur, en miljö som förfaller, för det kostar för mycket. I det moderna samhället finns skriftlig och muntlig information. Detta skall man i det moderna samhället förstå. Dels att det finns och dels hur den används.

Denna grupp som anser sig vara kontrollerande har ett slags testbeteende, och detta accepteras inte på arbetsmarknaden. På ett Zoo möjligen, eller en djurpark. Man tar över buren, och utför olika improviserade akter och ser hur omgivningen beter sig. Och här blir frågan : har djuren en kultur? Har djuren en kultur som är global eller finns det avvikelser i förhållande till livsbetingelser?

Denna kontrollerande funktion av arbetet ger diskriminering, särbehandling och en ineffektiv ordning, och kan i det närmaste liknas vid fascism.

Man kanske skulle föreslå att Europas tv-stationer visar en repris på sesame street, på landets originalspråk . Ett tvprogram som kom till då harlems barn i NY skulle lära sig att prata. En slags förberedelse för skolan. Man lär sig siffror och bokstäver, grundläggande begrepp. Hit och dit, jag och du, mitt och ditt. Under förevändning för att det var barnen som behövde detta gick man systematiskt igenom språkliga konventioner., då grupper i dessa regioner, svarta harlem och spanska Harlem hade egna definitioner på språk, lagar och privat ägande.

Och att arbetarrörelsen skall dra lasset i detta är otänkbart. och Europa har kraftigt förslummats genom denna grupps insatser.

Ett exempel på denna grupps kontrollerande arbetsinsatser är tågen. Att de vill veta hur det är att arbeta på x2000. Och klär ut sig i personalens uniform.

Folk blir nervösa när dessa invandrarvänliga socialfall skrider runt och improviserar utifrån sina impulser. De kan inte klockan, de kan inte läsa tidtabellen. De kan inte svara på en enda fråga. Det är oroväckande. Signalfel säger personalen i malmö. Man klipper kabeln i göteborg och i malmö. Det handlar inte om pengar. Det handlar om bristande respekt för arbetet, för resenärerna och en ovanligt hög kvot av bristande intelligens samlad i en individ. Det är bara en tidsfråga tills signalerna kopplas ihop så det blir en krock på spåret för man vill veta hur det är.