torsdag 29 december 2011

man tigger i affären…

Uddevalla har problem med ekonomin. vägnätet bör ses över och stadsbussarna bytas ut till en mer miljövänlig variant.

kanske någon kyrklig förening kan lära uddevallaborna hur man hushåller med pengar, så de slipper springa i hotellrummen och stjäla kaffepulver och våtservetter.

TV4 har under åren i olika matlagningsprogram visat mer eller mindre kända människor i en mataffären. hur man drar en vagn, hur man bär en shoppingkorg och hur man plockar ner varor i korgen eller vagnen. detta för att lära svenska kvinnor hur man beter sig i en affär. dessa människor följer inte efter andra kunder för att se vad de handlar, de punktmarkerar inte en individ. i en svensk livsmedelsaffär har man frihet att välja de varor man vill. det finns larm i kassan och säkert övervakningskameror. svenska kvinnor behöver inte se som sin plikt att kontrollera andra människor och deras livsmedelsinköp, och verkligen inte spraya på sig illaluktande gaser mot överfall klockan åtta en torsdagsmorgon på Willys. det är ingen som vill våldta dessa kvinnor, ingen vill över huvud taget ta i dem med tång.

i japan, Tokyo fanns det en grupp människor som sprayade nervgift i terroristiskt syfte, en mångmiljonstad.

och har man en verklig svält kan man prata med en diakonissa inom kyrkan och få en rekvisition till kaffe och våtservetter. dessa kvinnor har förståelse, annars hänvisa jag till TV4 hur man handlar i en affär. uddevalla.