lördag 31 december 2011

den svenska blondinen…

det finns en trend, den har funnits länge, att den svenska kvinnan skall färga in håret platinablont.

för mig, ser hon ut som en plastdocka tillverkad av barnarbetare i taiwan eller kina.

de är blonderade, ofta slår färgen i orange och det är flammigt, håret är plastigt och livlöst och kvinnan är plastig och livlös, och i en billig kollektion som andas postorder.

vem har skapat denna trend? det är inte svenskt, och det är inte internationellt. var kommer det ifrån.

brålanda hotell och vandrarhem, en anläggning med femhundra sängplatser är till salu. den blonda plastdockan i receptionen hade

ingen aning

om det var sålt. och det är väl ingen som begär att en plastig och livlös docka skall veta detta. projektet är intressant, och med rätt matchning kan det bli en knallsuccé.

jag skulle gärna se internationellt kapital, i den anläggningen. det skulle vara bra för trollhättan nu när SAABaffären kablats ut i media, på ett inte helt korrekt sätt.

svensk journalistik är i en fas av omdaning. man säker andra arbetsmetoder för information och det kan stundom landa i ett vakuum. om man jämför svensk journalistik med internationell journalistik och undviker skvallerpressen hittar man förebilder, dels i de stora drakarna men även där man inte förväntar sig detta. kroatisk journalistik, rysk journalistik är fräsch och nyskapande och man kan inte kalla den plastig och livlös.