torsdag 29 december 2011

översvämning igen. stormen bedarrar…

göteborgarna behöver inte läsa om att deras operahus är i kris.

att övriga världen älskar balett och opera. att musiksmaken breddats genom youtube och ett ökat resande har inget med göteborg att göra. göteborg är en rockstad. man vill ha sina gratisbiljetter till en festival med amatörmusiker. då mår man bra.

amatörband som man kanske känner, eller har an kompis som känner.

i göteborg vill man läsa om vädret. det är kallt. det är varmt. det regnar. det snöar. det är något man känner igen. det är något som man kan gnälla över. opera och balett. man har inte den traditionen. och nu blev det översvämning igen. då har man nog med detta. att prata om vatten. det är ett aktuellt ämne som alla kan ha åsikter om. man pratar om detta, åker och tittar på detta och tar kort till fotoalbumet med detta. det är intressant, att titta på och att prata om. man har sin tradition. man vill gärna behålla sina traditioner i göteborg. man tar spårvagnen ner till översvämningen. en kompisringde och så ringer man till en granne, och så har man att göra den dagen. man är aktiv, man påverkar, man har en politisk åsikt. kanske man informerar stadsdelspolitikern om hur det såg ut.

det var vatten. man blev blöt. man fick vatten i skon. det plaskade. det är viktig information som man kan ha åsikter om.

turistströmmen till göteborg avstannade under 2011 och kommer väl att minska än mer 2012. och det ser vi fram emot. så göteborgarna får vara ifred. betal ut sina löner, ersättningar och kanske någon liten krona privat. då mår man bra. i sin lilla grupp, där man känner varandra.

alla journalister, unga blivande forskare, ekonomer, kulturdebattörer hr besökt denna stad och sett översvämningarna, och man var väl inte så där helt imponerad. diskrimineringen av daghemsfröknar och singelmammor, homosexuella liksom drar ner intrycket på denna stad. man är fördomsfull, inskränkt och intolerant. och det får man väl vara. göteborg är en rockstad, man vill ha sina gratisbiljetter. och ha lugn och ro. man vill inte ha information. man vill skapa sin egen information. som man är van.